Compania Orange a câștigat procesul cu Consiliul Concurentei, în timp ce Vodafone l-a pierdut.

Daca Orange Romania a câștigat procesul de la Curtea de Apel București, judecat pe 11 iunie, împotriva deciziei Consiliului Concurentei din 15 februarie 2011, prin care a fost amendata cu 34,8 de milioane de euro pentru abuz de pozitie dominanta, Vodafone a pierdut, in aceeasi zi si tot la Curtea de Apel procesul prin care cerea instantei acelasi lucru – anularea unei amenzi de 28,3 milioane de euro.

Practic, instanta a respins actiunea Vodafone, ca fiind neintemeiata. Cele doua procese, avand acelasi obiect, au fost judecate de complete distincte si au avut solutii opuse.

„Admite actiunea. Anuleaza decizia nr. 2/14.02.2011. Respinge cererea de interventie. Cu recurs in 15 zile de la comunicare. pronuntata in sedinta publica azi, 11.06.2013.” – a fost solutia data de Completul 9 fond in cazul reclamatiei Orange Romania.

„Respinge actiunea precizata ca neintemeiata. Cu drept de recurs, in termen de 15 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi, 11.06.2013.” – a fost solutia data de Completul 2 fond in cazul reclamatiei Vodafone Romania, ai carei avocati n-au fost probabil la fel de convingatori precum cei ai companiei concurente.

Cele doua mari companii de telefonie au avut angajate case de avocatura diferite. Citeste mai mult: http://www.avocatura.com/stire/7684/depinde-ce-casa-de-avocatura-te-apara-orange-a-castigat-procesul-cu-consiliul-co.html#ixzz3LgdnOIdf